Davne 1973. u maloj varošici Natalinci, koja je odvajkada bila po znata po velikoj pijaci, starim zanatima i bogatim lovnim terenima, grupa entuzijasta je u okviru Lovackog udruženja "Jelen" u Natalincima organizovala kinološku sekciju sa ciljem da se na ovim prostorima poboljša rasni sastav lovackih pasa. Tada su se mladi lovci prvi put više zainteresovali za nabavku i obuku kvalitetnih pasa, kako rase Epanjel breton, tako i drugih pticarskih rasa kao što su Nemacki kratkodlaki pticar, Poenter, Engleski seter i drugi.


Mita Miljkovic, Miodrag Živic, Radoje Miljkovic, Dragan Mitrovic
(Prva utakmica pasa pticara u Natalincima 1975. god)

Vrlo brzo sekcija i Lovacko udruženje "Jelen" krecu i u organizaciju prvih takmicenja u radu lovackih pasa.
Medutim, odlukom lokalnog politickog vodstva Lovacko udruženje "Jelen" je ugašeno i pripojeno Lovackom udruženju "Karadorde" iz Topole. Tada je prestala da radi i pomenuta kinološka sekcija.Medutim, kinolozi iz Natalinaca su i dalje imali potrebu za udruživanjem i organizovanjem raznih takmicenja sa psima, pa su 1984. prvi put zvanicno registrovali svoje udruženje pod nazivom Natalinacko kinološko društvo.

Prvi predsednik Natalinackog kinološkog društva je bio g-din Ratko Đordevic, koji je tu funkciju obavljao sve do 1989. god. kada je dao ostavku na tu funkciju. Od tada pa do danas na celu Natalinackog kinološkog društva je Dragan Mitrovic Poštar.
Natalinacko kinološko društvo je od tih davnih dana pa do sada organizovalo 34 C.A.C.I.T. utakmice pasa pticara, koje se u zadnje vreme održavaju u okviru prestižne manifestacije "Šumadijski triangl" i svake godine zabeleže od 150 do 220 ucesnika takmicenja .


Pripreme za baraž na jednoj od utakmica u Natalincima

Zbog toliko jakih takmicenja, koja su održana u organizaciji Natalinackog kinološkog društva, ogroman broj stranaca rado posecuje ovaj kraj Srbije u potrazi za lovnim terenima i druženjem sa izuzetno lepom prirodom i bogatom prirodnom divljaci.


Pobednik C.A.C.I.T. Natalinci Adriano Nobile (Italija)

Uz razvoj lovne radne kinologije, Natalinacko kinološko društvo se uspešno upustilo u razvoj kinologije u lepoti, pa prvu izložbu organizuje 1983. god., iako je tada društvo bilo u postupku registracije. Prva Savezna izložba pasa je održana na terenima parka Oplenac u Topoli, a sve ostale su održane u Natalincima. U periodu od 1983. do 2004. god. je održano 19 Saveznih izložbi pasa, a 2005.god. povodom 20. izložbe, u organizaciji ovog društva, dodeljena je i organizacija C.A.C.I.B.-a. Zalaganjem clanova društva i svih ljudi koji su bili u organizaciji ovog C.A.C.I.B.-a, prvi C.A.C.I.B. je protekao izuzetno dobro i po broju pasa smo bili treci u Srbiji, posle Beograda i Šapca. Takvom organizacijom smo zaslužili da svake godine od tada dobijamo C.A.C.I.B. izložbu i uvek smo po broju prijavljenih pasa bili na drugom i trecem mestu. Naša izložba koja je održana 25.04.2010. god. je bila najposecenija, tako da smo imali prijavljenih 659 pasa iz Srbije i 15 zemalja iz inostranstva.


Svecano otvaranje C.A.C.I.B. Natalinci 2008.


BIS C.A.C.I.B. Natalinci 2008.

Natalinacko kinološko društvo se može pohvaliti i sa takmicarskim rezultatima njihovih clanova, kako na domacem, tako i na inostranom terenu.

U našoj zemlji veliki broj izlagaca je imao zavidne rezultate, pa cemo nabrojati samo neke kao što su Mitrovic Dragan , Miljkovic Radivoje, Mitrovic Žika, Neša Ristic , porodica Bukilic iz Vince sa psima iz 7. grupe, Nevena i Jovana Markovic iz Topole sa psima iz 4., 5., 8. i 10. grupe, Mikica Filipovic sa Nemackim ovcarima, Dragic Lazarevic sa psima iz 5. i 9. grupe, zatim Dejan Ristic iz Zagorice sa šarplanincima.


C.A.C.I.B. Kragujevac 2011.

Od svih uspeha i trofeja clanova Natalinackog kinološkog društva posebno se izdvajaju rezultati pasa rase Epanjel breton iz odgajivacnice "Od poštara ", vlasnika Dragana Mitrovica. Naime, 2007. godine na Evropskom prvenstvu u radu pasa pticara, pas iz ove odgajivacnice, "Blu od poštara", postaje pojedinacni prvak Evrope, a reprezentacija Srbije, u cijem su sastavu bili sve psi iz ove odgajivacnice, takode postaju ekipni prvaci Evrope . Iste godine na Evropskom prevenstvu u eksterijeru, koje je održano u Zagrebu, pas "Robin od poštara" postaje mladi prvak Evrope, tako da je ovo uspeh koji još nije postignut na ovim našim prostorima. Sledece godine, na Evropskom prvenstvu u Grckoj, reprezentacija Srbije, koja je takode bila sastavljena od pasa iz pomenute odgajivacnice, brani prvo mesto i opet postaje Ekipni prvak Evrope.


Reprezentacija Srbije Evropsko prvenstvo 2008


Dragan Mitrovic Poštar, Nobile Adriano, dr. Dragan Janjic


Dodela priznanja i proglašenje Srbije za Evropskog prvaka 2008.

Natalinacko kinološko društvo ima u svom sastavu i veliki broj Medunarodnih kinoloških sudija za rad i eksterijer, kao što su Mitrovic Dragan, Nedeljkovic Nebojša, Mitrovic Žika, Šormaz Dušan i dr., tako da to društvu obezbeduje kvalitetan rad i razvoj pasmina, kao i edukaciju svog clanstva.

U 2011. god. Natalinacko kinološko društvo je u saradnji sa Lovackim društvom "Jelen-Natalinci" iz Natalinaca, uspešno organizovalo Balkansko prvenstvo u kategoriji "Sveti Hubert" i vec je dobilo organizaciju predstojeceg Svetskog prvenstva, koje ce se održati u oktobru mesecu u našoj zemlji.